Zamena osigurača prekidača utičnica

 

 

Osigurači, utičnice (utikači) , prekidači su elementi električnih instalacija u stanu kući poslovnom prostoru.  Bez obzira da li zidate nov objekat, radite adaptaciju postojećeg ili želite zameniti postojeće, naši električari će brzo i profesinalno ugraditi - zameniti sve elemte električnih instalacija.  Zajedničko ovim elementima je da se nikada ne popravljaju već se uvek radi zamena. Zamena osigurača prekidača utičnica je posao koji radimo na kompletnoj teritoriji grada Beograda.

 

Pozovite naš servis 061/1552740 

 

Zamena prekidača

Postoji više vrsta prekidača koji se koriste u stanovima, poslovnim prostorima...:

  • Jednopolni prekidač
  • Jednopolni prekidač sa reglerom
  • Jednopolni preklopnik
  • Dvopolni prekidač
  • Prekidač za kupatilo (indikator)

 

Zamena prekidača

 

Zamenu starih prekidača naši klijenti obično traže iz estetskih razloga. Zamena starih prekidača, ili instalacija novih, je veoma jednostavan posao koji električari našeg servisa rade rutinski u veoma kratkom roku po veoma povoljnim cenama.

 

Zamena utičnica (utikača)

Utičnice možemo podeliti na visokonaponske i niskonaponske. Visokonaponske utičnice su strujne utičnice, monofazne i trofazne. U niskonaponske utičnice možemo uvrstiti telefonske, antenske, mrežne, u novije vreme i USB utičnice.

Zamena utičnice je veoma jednostavan posao koji ukoliko se ne odradi kvalitetno može napraviti velike probleme. Ukoliko niste radili ove poslove nikako Vam ne preporučujemo da ih radite sami. Nedovoljno stegnuti kontakt šrafovi u utičnici mogu izazvati varničenje što može dovesti do požara na instalacijama.

Zamena starih utičnica, ili ugradnja novih, je jednostavan posao koji naši električari rade rutinski u veoma kratkom roku po veoma povoljnim cenama.

 

Zamena utičnice

 

Zamena osigurača

Osigurače možemo podeliti na topljive i automatske.

Električni osigurač (automatski ili topljivi) je najslabiji deo u električnom kolu. Svi osigurači su napravljani tako da pri pojavi prevelike struje ili struje kratkog spoja prekinu napajanje pre nego što dođe do zagrevanja instalacije i požara.

 

Topljivi osigurači 

Topljivi osigurači su jedna od vrsta električnih osigurača za koje već možemo reći da su prevazidjeni i sve se ređe koriste.

Razlog zbog koga se sve manje upotrebaljavaju je što su za razliku od automatskih jednokratni. Kada se topljiva nit unutar osigurača istopi obavezno se mora zameniti NOVIM osiguračom. Nikada nemojte dozvoliti da Vam priučeni majstori, komšije... otvaraju osigurače i stavljaju licne umesto topljive niti. Kod tako  "popravljenih" osigurača nikada ne možete znati kada će "pregoreti".

 Iako se u novijm kućnim instalacijama veoma retko ugrađuju topljivi osigurači oni još uvek imaju svoju primenu. Zbog veće prekidne moći često se stavljaju kao predosigurači između vodova i razvodne table.

 

Topljivi osigurači 

 

Automatski osigurači 

Automatski sigurač je el. komponenta koja automatski isključuje struju u strujnom kolu ukoliko dodje do preopterećenja ili kratkog spoja.  

Korišćenje automatskih osigurača umesto starih topljivih je mnogo više stvar bezbednosti nego estetike, zbog koje ljudi često menjaju osigurače. Ugradnjom automatskih osigurača povećavate bezbednost u Vašem domu, kancelariji...Elektro servis Paun Vam pored zamene neispravnih automatskih osigurača nudi i zamenu vaših starih topljivih osigurača. Vršimo i zamenu kompletne table sa starim osiguračima po veoma povoljnim cenama.

 

Automatski osigurači 

 

Pozovite nas 061/1552740